Novosti iz tvrtke!

NOVOSTI IZ M SAN GRUPE

M SAN Grupa širi distribuciju DJI dronova

Znate li što je zajedničko filmskim hitovima „Need for speed“, „Tron: Legacy“ i „The Accountant“? (osim da je riječ o hollywoodskim hitovima)

Za sva tri filma, kao i za cijeli niz drugih, zračne snimke napravljene su pomoću vrhunskih dronova iz linije DJI. U ova tri slučaja riječ je o dronovima DJI Inspire.

Tvrtka DJI Ronin Technology Company Limited, jedan od svjetski najznačajnijih proizvođača profesionalnih i komercijalnih dronova, započela je s radom 2006. godine u Kineskom gradu Šenzenu, poznatom kao kineska Silikonska dolina. Vođeni idejom stvaranja „Budućnosti mogućeg“ i kontinuiranim intenzivnim ulaganjima u R&D, u proteklih desetak godina DJI je od tvrtke smještene u malom uredu izrastao u globalnu kompaniju s uredima u SAD-u, Njemačkoj, Nizozemskoj, Japanu, Južnoj Koreji te tri ureda u Kini: Pekingu, Šangaju i Hong Kongu. Danas tvrtka DJI, uz vrhunske komercijalne modele, proizvodi profesionalne dronove namijenjene filmskoj industriji, službama motrenja i spašavanja, radu na održavanju infrastrukturnih objekata kao i dronove namijenjene poljoprivredi.

„Otpočeli smo distribuciju dronova tvrtke DJI za područja Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine s ciljem da svima zainteresiranim kupcima omogućimo dostupnost ovih visokosofisticiranih dronova. Uvođenje komercijalnih i profesionalnih dronova tvrtke DJI u naš portfelj logičan je korak u kontinuiranom razvoju distributivnog asortimana vrhunskih proizvoda.“ – rekao nam je Žarko Kruljac, član uprave M SAN Grupe.

„Tržištima nudimo cijeli spektar DJI dronova. Od obiteljskog Sparka, koji dolazi u različitim bojama kućišta, preko profesionalnih Mavic i Phantom modela do Matricea i Inspirea namijenjenih TV kućama i video produkciji.“ – pojasnio nam je Kruljac – „Uz same dronove u ponudi imamo i kompletnu dodatnu opremu uključujući i profesionalne video kamere Zenmuse rezolucija do 5,2K na 30fps kao i poznate DJI Goggles video naočale koje svojom rezolucijom od 3840×1080 piksela pilotima-snimateljima omogućavaju vrhunsku preciznost u upravljanju DJI dronovima čak i pri velikim brzinama. Pojedini od ovih modela lete brzinama do 94 km/h.“

Usporedo s gradnjom distributivne mreže djelatnici MR Servisa, servisnog centra M SAN Grupe, prolaze specijalističku obuku za održavanje i servisiranje DJI dronova. „Brendovi u distribuciji M SAN Grupe imaju osiguranu servisnu podršku kroz naš MR Servis.“ – izjavio nam je Davor Sever, direktor MR Servisa –„Svi naši djelatnici specijaliziran iza IT segment posjeduju međunarodno priznati certifikat CompTIA A+, kompatibilan s ISO 17024 i SAD direktivom 8140/8570.01-M, što je jamstvo njihova stručnog znanja i osposobljenosti za održavanje i servisiranje osobnih računala, laptopa, stacionarnih i mobilnih telefona, printera i periferija. Dodatno, specijalizirani su i za uži tehnološki segment na kojemu rade kao što su DJI i Yuneec dronovi.“

„Uvođenje navedenih modela DJI dronova početak je našeg rada na njihovoj distribuciji. Već sad razvijamo planove daljnjeg širenja DJI asortimana uvođenjem Agras MG-1S drona specijaliziranog za radove u poljoprivredi i stočarstvu, termalnih kamera kao što je DJI Zenmuse XT i cijelog niza dodatne opreme.“- poručio je Žarko Kruljac, te dodao – „Svjesni smo rastućeg IoT (op.ur. Internet of Things – Internet stvari) trenda povezivanja digitalnog i fizičkog svijeta kao i promijena koje donosi u svakodnevne živote. Vizije najrazličitijih robota i pametnih uređaja u našim kućanstvima upravljanih putem raznovrsnih mikrokontrolera više nisu rezervirane za SF već postaju dio naše svakodnevnice. A sukladno tome prilagođava se i asortiman naših proizvoda.“

„Velika prednost današnjeg informatički povezanog društva je otvorenost idejama i kreativnim ljudima s bilo koje točke svijeta. Ljudima koji se nalaze i oko nas. Pozivam sve proizvođače, domaće i iz regije, čiji se proizvodi mogu uklopiti u naš asortiman da nam se jave i postanu dio lukrativne poslovne obitelji M SAN Grupe.“ – pozvao je Žarko Kruljac.

Detaljnije podatke o tvrtki DJI i njihovom asortimanu možete proučiti na web stranicama www.dji.com