Novosti iz tvrtke!

NOVOSTI IZ M SAN GRUPE

Od solo do timskog igrača

RAZGOVOR S VANJOM KUNDRATOM

M SAN Grupa odnedavno je osnažila svoju gaming sekciju s novim timom koji iza sebe ima bogato gamersko iskustvo. Jedan od članova novog tima je i Vanja Kundrata koji u razgovoru otkriva što za njega predstavlja dolazak u M SAN Grupu, ali i koliko će osnaživanje gaming sekcije doprinijeti ne samo tvrtki već i gamerskoj zajednici.

“Put od casual do timskog igrača gaming sekcije zasigurno je izazovan, ali i zabavan.” Vanja.

Koliko vremena dnevno provodiš igrajući igrice?

Danas nedovoljno.(smijeh) Rekao bih, ne više od sat vremena dnevno.

Međutim, vikendom to ide i do 4 sata dnevno.

Nekoć je to bilo puno drugačije (smijeh).

Što dijeli ‘casual’ od profesionalnih igrača?

Rekao bih da je razlika između profesionalnih i casual igrača u uloženom vremenu u igranje, vještinama koje se „bruse“ igranjem te u uspjehu dolaska do izvora zarade putem gaminga.

Igraš li pod nickom!? I od kuda inspiracija..

Mislim da svaki igrač igra pod nekim nickom, barem u početku.

Rekao bih da što ste stariji kao gamer, nick vam je sličniji vlastitom imenu.

Svoj sam mijenjao kroz vrijeme, a zadnji koji i najduže koristim je Vanjitos. Dobio sam ga u počecima igranja od prijatelja iz djetinjstva.

Često roditelji ne dozvoljavaju djeci da provode previše vremena na igranje igrica jer to drže gubitkom vremena.

Možeš li to prokomentirati?

Osobno držim poželjnim imati balans kako u životu tako i u gamingu.

Najbolji primjer tog balansa bio bi svijet esporta koji je u potpunosti demistificirao gejmerski način života osiguravši im trenere koji brinu za njihovo zdravlje, prehranu i treninge. Drugim riječima, osiguravaju im sjajnu mentalnu, psihičku i fizičku formu.

Od pozitivnih strana igranja naglasio bih jačanje fokusa, poboljšanje kratkoročnog pamćenja, koordinaciju ruke i oka te brzinu reakcije.

Sve redom važne vještine za kvalitetan život van gaminga, ali i za sport općenito.

Kako je izgledala prijava za posao Voditelja gaming sekcije u M SAN Grupi i što je presudilo tvom ulasku u M SAN Grupu?

Kako to obično biva u profesionalnom životu, presude ti ljudi (smijeh).

U mom slučaju specijalist za ljudske resurse Anja Drača, voditelj PC Komponenti i MSGW-a Denis Polanšćak te članovi uprave Žarko Kruljac i Goran Kotlarević prepoznali su moje sposobnosti, vještine, ali i osobnost.

Ovim putem bi im također želio zahvaliti za ugodan i prilagodljiv proces zapošljavanja, ali i sjajnom dijalogu na temu gaminga.

Gaming industrija danas bilježi snažan rast, a sama vrijednost joj je veća od filmske i glazbene industrije zajedno. Zanimljiv podatak je da je globalna gaming industrija 2020. godine imala vrijednost $167,9 milijardi, a do 2026. godine joj se predviđa rast i do $287,1 milijarde. To su brojke koje ne smijemo zanemariti.

Budućnost esporta na svjetskoj sceni je neupitna, a moje priključenje M SAN timu dokaz je podrške esportu i tu namjeravamo rasti kao proizvođač, ali i kao partner.

Možeš li nam ukratko objasniti koja su zapravo zaduženja Voditelja gaming sekcije u M SAN Grupi?

Obnašam ulogu spone naših divizija nabave, prodaje i marketinga u cilju približavanja gaming svijeta našim strateškim partnerima, ali i približavanju M SAN Grupe krajnjim potrošačima putem vlastitih robnih marki iz gaming kategorije.

A planovi?

Jačanje naše distribucijske mreže, jačanje privatnih robnih marki putem uključivanja esporta, suradnja s influencerima i YouTuberima na gaming sceni te mnoge druge marketinške aktivnosti.

No, o tom više nekom drugom zgodom uskoro. 🙂

I za kraj, kakvu opremu nam preporučaš za igranje igrica?

Gamerska oprema prije svega ovisi o igri koju igrač igra.

Udobnost gaming opreme prioritet je svakog gamera, ali i proizvođača što im u konačnici osigurava sate igranja bez posljedica (nekada je to i 10 sati dnevno). Za miševe i tipkovnice iznimno je bitna preciznost i brzina i tu svaki gamer ima neke svoje preferencije.

Što se tiče performansi komponenata, gameri najčešće gledaju proizvode od srednjeg prema višem segmentu, pogotovo kada pričamo o grafičkim karticama, memorijama i procesorima.

Za kraj bih istaknuo, vezano na ranije spomenute kategorije proizvoda, da zahvaljujući našim robnim markama MS-u (2001) i MSGW (2005), ali i višegodišnjim partnerima ADATA, Acer, AMD, AOC, Asrock, Asus, Dell, HP, HyperX, Intel, Kingston, Lenovo, LG, Philips, Samsung, Steelseries, Thermaltake, WD, Transcend i Uvi opremanje igrača putem M SANa je prava poslastica.

1920x250_logotipi OVI

Kontakt: Vanja Kundrata <vanja.kundrata@msan.hr>